Днес се очаква да бъде подписан анексът към Националния рамков

...
Днес се очаква да бъде подписан анексът към Националния рамков
Коментари Харесай

Без лимити за направления за PCR изследвания

Днес се чака да бъде подписан анексът към Националния рамков контракт сред Българския лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса, разгласи ръководителят на лекарската организация доктор Иван Маджаров.

В текста ще бъде записано, че персоналните лекари ще издават посоки за PCR тест при съществуване на два признака, заяви БНР.

От Българския лекарски съюз са безапелационни, че няма да има предели за посоки за PCR проучвания, заяви още доктор Маджаров:

„ Ние няма да подпишем в никакъв случай предели за посоки за PCR. Най-вероятно през днешния ден ще го подпишем. Там е записано, че влиза в действие от 1 ноември, без значение, че се подписва толкоз късно “.

От БЛС не са удовлетворени от метода на водене на договаряния с Националната здравноосигурителна каса, заяви доктор Стоян Борисов - основен секретар на организацията:

„ Всичко това ни дава съображение в Управителния съвет да обсъдим опцията да желаеме оставки на шефа на Здравната каса “.

От Националното съдружие на общопрактикуващите лекари приготвят протокол за лечебно лекуване за извънболничната помощ, сподели ръководителят на съсловната организация доцент Любомир Киров:

„ Много се приказва, че общопрактикуващите лекари нямат протокол за държание и за лекуване. Как да има протокол, когато няма изясненост какви са разпоредбите? Ние сме се концентрирали и приготвяме протокол за лечебно държание в извънболничната помощ “.

От Българския лекарски съюз още един път настояха антигенните проби да се приравнят на PCR проучването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР