Днес се навършват 80 години от най-великия акт на човешко

...
Днес се навършват 80 години от най-великия акт на човешко
Коментари Харесай

Борисов: 80 години от най-великия акт на човешко достойнство в историята на ХХ век - спасяването на българските евреи

Днес се навършват 80 години от най-великия акт на човешко достолепие в историята на ХХ век - спасяването на българските евреи. Това написа във Facebook водачът на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. 

" 48 000 непокътнати човешки живота на наши братя и сестри ни припомнят, че сме народ, чието единство е било способно да преодолее времената на максимален боязън, да се изправи и победи най-голямото зло, което Европа в миналото е познавала.

Заветите на Пешев, митрополитите Стефан и Кирил, на целия български народ и неговия публичен, културен и креативен хайлайф, би трябвало да живеят и през днешния ден, само че освен в паметта, само че и в делата ни.

Бог да елементарни почтените жертви на Холокоста. Поклон пред паметта на спасителите и техния героизъм. "



" В дните на максимален смут, народът ни, Църквата ни, представители на политическите, културните и публичните среди застават с телата си против страха и терора, с цел да извършат подвига на нашето време - 48 000 човешки души, наши сънародници, останаха в Родината. ", написа ръководителят на М Георг Георгиев. 



" По решение на Св. Синод на 10 март (петък) от 11 часа в храмовете на БПЦ-БП ще бъде отслужен признателен молебен по случай 80-тата годишнина от спасяването на българските евреи. След края на молебена ще бъде прочетено Патриаршеското и Синодално обръщение по отношение на годишнината.

Приканват се православните християни да вземат молитвено присъединяване в молебена ", заяви Драгомир Младенов от М. 

 

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР