Днес се навършват 182 години от рождението на най-великия българин

...
Днес се навършват 182 години от рождението на най-великия българин
Коментари Харесай

Валери Симеонов: В сърцата на всеки от нас най-големият светец остава Васил Левски

Днес се навършват 182 години от рождението на най-великия българин Васил Иванов Кунчев. Искам да поздравя всички вас, цяла България с този ден. Да ви прикани да преклоним глава пред делото на Васил Левски, който извърши революционна смяна в мисленето на хората от 19 век, променяйки напълно тактиката на четническата опозиция и на спонтанната самостоятелна битка против поробителите на България. И създавайки комитет след комитет, по села и градове – сътвори основата на проведеното революционно придвижване в България.

Това съобщи Валери Симеонов от парламентарната естрада през днешния ден в декларация от името на ПГ на „ Обединени патриоти “.

„ В резултат на основата, положена от Васил Левски беше осъществена, няколко години след гибелта му, и мечтаната активност по организирането и провеждането на Априлското въстание, провокирало Руско-Турската война и довело до свободата на България “, сподели още Симеонов.

По думите му с помощта на този популярен българин всички ние през днешния ден имаме невероятното благополучие да сме в своята татковина, да се назоваваме българи и да приказваме на български език.

„ За страдание, през тази година Светият синод документално отхвърли да канонизира най-великия българин за светец. Независимо от това, аз мисля, че в сърцата на всеки един от нас най-големият български светец е Васил Левски. Поклон пред паметта му! “, съобщи Валери Симеонов пред народните представители през днешния ден.

По-късно водачът на НФСБ Валери Симеонов, зам.-председателите на патриотичната групировка – Валентин Касабов, Борис Ячев и Данчо Хаджиев, народните представители Христиан Митев, Георги Колев, Росен Живков, Петър Петров, както и регионалният координатор Венера Тодорова сервираха венци и цветя пред паметника на Васил Левски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР