Днес съдът решава дали да остави в ареста 18-годишният Адриан

...
Днес съдът решава дали да остави в ареста 18-годишният Адриан
Коментари Харесай

Вижте Адриан, убил на място Ани и Явор. Адвокатът му: Примитивно е да го заклеймяваме като виновник

Днес съдът взема решение дали да остави в ареста 18-годишният Адриан Антонов, поради тежкия случай ан столичния бул. Сливница, където починаха Яни и Явор. Прокуратурата е повдигнала против него две обвинявания – за причиняване на гибел заради несъобразителност на двама души, като действието е осъществено на пешеходна пътека. Кръвните проби на младежа за алкохол и опиати са негативни.
Адриан сега е в цялостен потрес. За страдание за напълно малко съумях да го видя. Момчето изрично е в такова положение, което изобщо не му разрешава да ми изясни какво се е случило в деня на случая.
Това разяснява пред Нова нюз юристът на Адриан Димитър Марковски.
Предполагам, че и средата, в която се намира, не подкрепя неговото положение. Той досега в никакъв случай не се е сблъсквал с правоохранителните органи. Така че допускам, че с течение на времето той ще си върне спомените за този драматичен случай, уточни Марковски.
Към момента обвиняването на Адриян е, че е карал с несъобразена скорост. Няма никакви справедливи данни по въпроса с какъв брой е карал. Това ще стане ясно, когато бъде направена експертизата. Смятам, че към месец ще отнеме правенето на експертизата, уточни той.
Всякакъв разяснява на скоростта му на придвижване все още е извънредно умозрителен. На записите се вижда, че минава бързо, само че това не може да бъде преценено на око, уточни юристът.
Адриан ми загатна за това, че сега, в който е усетил удара, той не е видял пешеходците. Причините може да са няколко. Може да си е отклонил вниманието. Може да е бил омаян за миг. Това са обстоятелства, които би трябвало да се изследват. Примитивно би било да жигосваме Адриан като провинен. Няма спор, че той е карал колата и е блъснал двамата младежи, само че е значимо да се изследват и събитията, които имат значение, уточни юристът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР