Днес са били премахнати увредените плочи с надписа от Паметника

...
Днес са били премахнати увредените плочи с надписа от Паметника
Коментари Харесай

Премахват плочите с надписа от Паметника на Съветската армия

Днес са били отстранени повредените плочи с надписа от Паметника на Съветската войска, излиза наяве от известие на регионалната администрация на София-град.

" Областният шеф на област София Вяра Тодева през днешния ден предприе дейности по консервация на постамента на Паметника на войска на територията на Княжеската градина ", оповестиха от пресцентъра на институцията. " Предприеха се дейности по унищожаване на разместените и компрометирани облицовъчни плочи с надписа от паметника. "  

Действията по консервация на постамента са в осъществяване на заповед на основния проектант на Столичната община от 20.03.2023 година, издадена след проучване на положението на монумента.

От регионалната администрация припомнят и за определенията на Върховния административен съд, с които се обезсилват заради липса на юридически интерес двете разпоредби на Административен съд София – град за абсолютно прекъсване на дейностите по демонтажа на паметник " Паметник на Съветската войска ". Жалбите бяха импортирани от Сдружение " Изправи се.БГ " и група физически лица и партия " Възраждане ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР