Днес с двубоя между Славия и Ботев (Пловдив) официално ще

...
Днес с двубоя между Славия и Ботев (Пловдив) официално ще
Коментари Харесай

Славия и Ботев определят последния евроучастник на България

Днес с дуела сред Славия и Ботев (Пловдив) публично ще завърши футболният сезон в България. " Бели " и " жълто-черни " ще спорят в бараж, който ще дефинира четвъртия участник на страната ни в евротурнирите. Лудогорец ще играе в квалификациите на Шампионската лига, а Локомотив (Пловдив) и ЦСКА-София към този момент имат квоти за Лига Европа.

Славия стигна до баража, като зае трето място в първата шестица на шампионата. Със мощен заключителен спринт най-старият столичен клуб изпревари Левски. Ботев пък се пребори за първата позиция във втората осмица, като отстрани в пряк мач Черно море.

По-рано през сезона Славия на два пъти победи " канарчетата ". В Коматево " белите " се постановиха с 1:0 с попадение на Славчо Шоколаров, който от новия сезон ще играе за Ботев. В " Овча купел " тимът на Златомир Загорчич завоюва с 2:1, като головете вкараха Емил Виячки и Радослав Кирилов, а за " жълто-черните " се разписа Антонио Вутов. Ботев обаче изхвърли столичния отбор на осминафиналите в шампионата за Купата на България след триумф с 2:1 в София.

Двата отбора имат остарели сметки за споразумяване. През пролетта на 2018 година те бяха противници на полуфиналите за купата и Славия продължи напред след скандално съдийство на Станислав Ставров в реванша. Това е и повода от Ботев да изискат непознат арбитър за баража. БФС обаче повери дуела на Станислав Тодоров.

Любопитен ще е и треньорският двубой сред Златомир Загорчич и Ферарио Спасов. Двамата се познават чудесно от взаимната им работа в Литекс, където Заги игра под управлението на Феро през сезон 1998/99.

В състава на Славия след изтърпяно наказване се завръща Андреа Христов. Другите бранители пред Антонис Стергиакис ще са Петър Патев, Виячки и Христо Попадийн. Двойка вътрешни халфове ще са Янис Карабельов и Милен Гамаков, а Емил Стоев, Филип Кръстев и Радослав Кирилов ще работят зад централния нападател Цветелин Чунчуков.

В Ботев съумяха да вдигнат на крайници Александър Тонев, а Радослав Терзиев изтърпя наказването си и също ще е титуляр. Капитанът Лъчезар Балтанов, който неотдавна претърпя интервенция, попадна в групата, само че надали ще играе. " Канарчетата " ще разчитат на класата на Тодор Неделев и на положителната форма на Антонио Вутов, който още веднъж ще работи на върха на офанзивата
.
В елита на българския футбол Славия и Ботев са се срещали общо 126 пъти, като имат по 50 победи, а 26 от мачовете са приключили наедно. Головата разлика е 193:88 в интерес на пловдивчани.

efbet Лига - бараж за Лига Европа:

СЛАВИЯ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

СЛАВИЯ (4-2-3-1): Стергиакис; Патев, Виячки, А. Христов, Попадийн; Гамаков, Карабельов; Е. Стоев, Ф. Кръстев, Р. Кирилов; Чунчуков
Старши треньор: З. Загорчич
БОТЕВ ПД (4-1-4-1): Я. Георгиев; Филипов, Бандаловски, Работов, Л. Марин; Р. Терзиев; Джонатан, Неделев, Барбоса, А. Тонев; А. Вутов
Старши треньор: Ф. Спасов

СЪДИЯ: Станислав Тодоров
СТАДИОН: " Славия "
НАЧАЛО: 20:30 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК! efbet Лига final кръг, неделя 19 юли  Славия 20:30предстои  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР