Днес разказваме историята на Симеон Цвятков от София. Мони е

...
Днес разказваме историята на Симеон Цвятков от София. Мони е
Коментари Харесай

Мони вече ходи на училище, а Българската Коледа му помага, за да бъде по-независим

Днес описваме историята на Симеон Цвятков от София. Мони е на 7 месеца, когато педиатърката му вижда, че не се обръща и не стои изправен, което е присъщо за дете на неговата възраст. След консултация при невролог родителите му го водят в Специализираната болница за рехабилитация на детска церебрална парализа и при доцент доктор Иван Чавдаров, където се установава, че има вътрешна хидроцефалия и корова недоразвитост. Не е ясно какво е довело до положението му, само че стартира неотложно лекуване. Момчето пропълзява на 1 година и 8 м. и прохожда на 4 година и 3 месеца.
Чрез даренията от „ Българската Коледа “ Мони, както и други подкрепени деца с детска церебрална парализа, съумяват да доближат по-голяма самостоятелност, счита майка му Десислава Цвяткова.

От септември Мони към този момент върви и на учебно заведение.

Десислава Цвяткова вижда, че макар опцията Мони да посещава всеобщо учебно заведение, просветителната ни система към момента не е задоволително готова за децата със специфични потребности. Но въпреки всичко напъните сега са ориентирани към заниманията с логопед, с цел да може Мони да напредва с останалите деца.

Да станеш донор на " Българската Коледа " пък е още по-лесно. Просто изпрати SMS на номер 1117 за М-Тел, Vivacom и Telenor. С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в неволя . И не забравяте - акцията " Българската Коледа " не приключва с коледните празници. SMS на 1117 можеш да изпратиш през цялата календарна година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР