Високотехнологична апартура, закупена с дарения от благотворителната инициатива Българската Коледа,

...
Високотехнологична апартура, закупена с дарения от благотворителната инициатива Българската Коледа,
Коментари Харесай

БГ Коледа помага на две клиники в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив

Високотехнологична апартура, закупена с дарения от благотворителната самодейност " Българската Коледа ", получиха Клиниката по ранна рехабилитация и физикална медицина и Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив.

Новата техника към този момент оказва помощ на дребните пациенти от двете неповторими за страната отделения. Три от апаратите са за рехабилитация на деца с неврологични болести или други проблеми на горните и долните крака и се намират в разкрития преди 10 години единствен за Южна България Детски бранш за болнична рехабилитация на деца с детска церебрална парализа, изясни началникът на Клиниката по ранна рехабилитация и физикална медицина проф. доктор Елена Илиева.
Ние сме доста щастливи и признателни на самата самодейност „ Българската Коледа “ и на донорите, които се отзоваха и които дават опция на нашите деца да получат модерна рехабилитация на високо равнище.  За повторно получаваме инсталация по линията на самодейност. Преди няколко години получихме уред за роботизирана рехабилитация на походката. Благодарение на този уред и на другата инсталация доста деца съумяха на проходят или да подобрят опциите си за независимо вървене.

Тази година надграждаме. Получихме три апарата. Двата са уред за следене придвижванията на горен крак при деца и робот за рехабилитяация на горен крак при деца от 4 до 12 години. Те дават опция децата да се рехабилитират и да извършват извършения с огромна повтаряемост, само че и в същото време ги стимулира. На базата на виртуалната действителност, всичко става под формата на игра и по-този метод се увличат и се стимулират.

Третият уред е система за разбор на придвижването и походката. Чрез справедлив разбор на позата и позицията на тялото в пространстото както и на интензивността на другите мускули, които вземат участие в придвижването, ние можем обективно да оценим какво е положението на детото, какъв е рехабилитационния капацитет и вече  рехабилитациятада бъде ориентирана и индивидуализирана. Благодарение на тази инсталация ние ще можем да проследим какви са резултатите от рехабилитацията.

Новата техника ще ни даде опция да разгърнем рехабилитацията на модерно равнище. В клиниката обслужваме контингент от над 230 деца от цялата страна, които идват ежемесечно на рехабилитация., съобщи още проф. Илиева.

Едно от тези деца е Ани -Преди 12 години по време на раждането тя  получава увреждане на лявата ръчичка и оттогава е пациент на отделението. Днес тя има доста усъвършенстване, а майка й е безпределно щастлива и признателна на лекарите.

С думи на благодарност  към самодейността се обърна  и началникът на детската хирургия проф. доктор Пенка Стефанова.

Искам да  кажа едно огромно „ Благодаря “ на българския народ и на самодейността в лицето на българския президент.

По думите й цифровата система за транскутанен кръвно-газов мониторинг ще е извънредно потребен за дребните пациенти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР