Днес приключва програмата за хуманитарно подпомагане на украинските граждани с

...
Днес приключва програмата за хуманитарно подпомагане на украинските граждани с
Коментари Харесай

Решават днес дали приключва програмата за хуманитарно подпомагане на украинци

Днес завършва програмата за филантропично подкрепяне на украинските жители с предоставена краткотрайна протекция. Над 11 500 са украинските бежанци настанени в хотели и държавни бази по Южното Черноморие. Очаква се Националният действен щаб да вземе решение дали програмата ще бъде удължена или ще бъде прекъсната, предава. 

Междуведомствена комисия от представители на икономическа полиция, Районното полицейско ръководство в Несебър, Националната организация за приходите и Агенцията за протекция на детето прави инспекция на хотели, в които са настанени украински бежанци.

В Слънчев бряг към този момент стартира инспекция на хотелите за броене на украински бежанци в курорта. " Проверките се правят на инцидентен принцип. Самите украинци бяха доста уплашени, тъй като имаше униформени. Може би за миг си мислеха, че ще ги вадим от хотелите, което като нищо може да стане, в случай че няма стратегия. Нямаше проблеми. Въпросът е, че не знам какъв беше смисълът от цялото това придвижване, защото ако в понеделник-вторник няма стратегия, тогава е неоснователно всичко ", обясни хотелиерът Красимир Белорежки. В 4 негови хотела в Слънчев бряг има настанени 800 украински жители:

Голям митинг в центъра на Слънчев бряг се провежда за на следващия ден. Той ще се организира, в случай че се стигне до филантропична рецесия. 

По информация на в Кранево са настанени към 1000 бежанци от Украйна, измежду които и деца.

" Какво да върша от на следващия ден заран. Тези хора остават ли, местят ли се, по какъв метод ще ги местим или в случай че остават - при какви условия остават? Ние не знаем на следващия ден по какъв начин да реагираме. Обръщали сме се към всички институции, които управляват процеса с настаняването на бежанци и непрекъснато държим връзка с спешния щаб, само че за жалост отговори нямаме ", сподели Станислав Димитров, шеф на хотел в Кранево има настанени към 200 бежанци, измежду тях най-вече майки с деца..

По-големите деца, настанени в хотела, посещават учебно заведение онлайн. Родителите недоумяват какво ще вършат от на следващия ден. Управителят на хотела увери обаче, че няма да оставят хората на улицата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР