Днес приехме тази мярка – да има 100% събираемост от

...
Днес приехме тази мярка – да има 100% събираемост от
Коментари Харесай

Асен Василев: Енергийният холдинг публикува два отчета за печалбата си. Във втория е с 1 млрд. лева по-малко

Днес приехме тази мярка – да има 100% събираемост от дивидента на държавните предприятия. Това разгласи финансовият министър Асен Василев на брифинг в Министерския съвет.

По думите му има една специфичност, която би трябвало да се означи, защото тя съставлява от една страна публичен интерес, а въпреки това притеснителна наклонност. Особеността е обвързвана с дивидента, който би трябвало да внесе Българският енергиен холдинг (БЕХ). Към 6 февруари т.г. БЕХ разгласява обществен доклад, в който показва, че облагата за 2022 година е 1 милиарда 588 млн. лв.. На база на това и служебният кабинет е направил план, че 100% дял значи БЕХ да внесе 1 милиарда 588 млн. лева, уточни Василев, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му това по никакъв метод не слага под риск енергетиката. Внасяйки този дял на 100%, БЕХ ще остане с няколко милиарда по сметките си, означи той.

Василев уточни, че към два месеца по-късно БЕХ разгласява нов доклад, като облагата е 640 млн. лв.. Тоест за тези два месеца, след приключването на годината, счетоводителите на БЕХ и инспекторите са разкрили, че облагата на холдинга е била с съвсем 1 милиарда лева по-малка, в сравнение с авансово оповестената от БЕХ през февруари, разяснява той. По думите му това е притеснително.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР