Днес през страната ще премине размит студен атмосферен фронт. Над

...
Днес през страната ще премине размит студен атмосферен фронт. Над
Коментари Харесай

Днес през страната ще мине студен атмосферен фронт, температурите ще се понижат с 4°-6°

Днес през страната ще премине размит леден атмосферен фронт. Над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има над Източна България и над планините, на изолирани места ще превали слаб дъжд. Ще духа до сдържан северозападен, в Източна България - север-североизточен вятър. С него ще проникне леден въздух и дневните температурите ще се намалят с 4°-6°, преобладаващите оптимални ще бъдат сред 15° и 20°, в София към 16°. Това заяви за Агенция " Фокус “ дежурният синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология  Виктория Клещанова.

Над Черноморието ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 16°-18°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността, без основни превалявания. Ще духа до сдържан, по билата и краткотрайно мощен северозападен вятър. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра - към 4°.

Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за октомври - ще се покачва.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР