Днес превозвачите поставиха четири въпроса. Ще трябва да анализираме всичко

...
Днес превозвачите поставиха четири въпроса. Ще трябва да анализираме всичко
Коментари Харесай

Караджов към превозвачите: На другата среща трябва да се изслушваме,да не се сърдим и да не си ходим

Днес превозвачите сложиха четири въпроса. Ще би трябвало да проучваме всичко много по-детайлно и да проведем нова среща, на която се надявам да се изслушваме, да не се сърдим и никой да не си върви. Намляването на акциза с 50% също би трябвало да се изследва по-детайлно. Експертите споделят, че това не е допустимо, превозвачите настояват, че е допустимо. Ще проучим въпроса.

Това съобщи пред публицисти в Министерски съвет министърът на районното развиване Гроздан Караджов, откакто през днешния ден стана ясно, че срещата сред ръководещи и превозвачи е приключила без резултат и превозвачите излизат на митинг на 10 май.

" Основанията на превозвачите са, че има обща рецесия в стопанската система. Сега, поради войната, идват всички покачвания на цените. Техните искания не са лишени от логичност. Но кои техни претенции ще бъдат подкрепени и дали ще бъдат подкрепени, ще стане ясно идващите седмици. Всеки може да стачкува, стига да се съблюдават разпоредбите. Аз не се тормозя от митинги, никой в държавното управление не се тормози и смущава ", сподели още той.

" Аз ще продължа да упорствам и да не отстъпвам, че за ТОЛ системата тежкотоварният трафик би трябвало да заплащат повече, в сравнение с ние с леките коли с винетките. Някой би трябвало да заплаща за потреблението на пътната мрежа и това е заслужено. Не може единствено страната да заплаща за поддържането на мрежата. За мен ваканцията, която е употребил тежкотоварният трафик от 2020 година, би трябвало да завърши. Това е мое мнение и ще го не отстъпвам като министър. Трябва да мислим за ползите на България ", безапелационен бе Караджов.

Източник Новини.бг
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР