Днес преди обяд на места в равнинната част на страната

...
Днес преди обяд на места в равнинната част на страната
Коментари Харесай

Днес преди обяд в равнинните части на страната ще има ниска облачност или мъгла

Днес преди обяд тук-там в равнинната част на страната ще бъде с ниска облачност или мъгла. Това каза дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология Евгения Егова.

Около обяд видимостта ще се усъвършенства, облачността ще се раздра и намалее, само че от запад ще стартира ново нарастване и вплътнение. Вечерта в обособени западни региони ще има слаби превалявания от дъжд, които ще продължат и през нощта. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са сред 12° и 17°, в София - към 12°.

По Черноморието облачността ще е променлива, в утринните часове тук-там видимостта ще е понижена, само че бързо ще се усъвършенства. Ще духа слаб, след обяд до сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 15°-17°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане още ще се намали и ще бъде доста по-ниско от междинното за месеца.

Над планините от запад облачността ще се усилва и вплътнява. Вечерта в масивите в Западна България ще има превалявания от дъжд, над към 2200 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан вятър със западна съставния елемент. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра - към 4°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР