Днес петък ще е слънчево и ще бъде най-горещият ден

...
Днес петък ще е слънчево и ще бъде най-горещият ден
Коментари Харесай

Днес адът слиза на земята. Ще бъде най-горещият ден досега за годината!

Днес петък ще е слънчево и ще бъде най-горещият ден до момента през тази година. Ще духа слаб вятър най-вече от запад, в Североизточна България – до сдържан от северозапад. Дневните температури ще продължат да се покачват и оптималните ще са сред 36° и 41°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п. Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и ще остане без основна смяна. Оранжев код за рисково високи температури е в действие за 21 области в страната. Предупреждението за рисково високи температури е за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.

При оранжевия код синоптиците поучават хората да бъдат готови, защото високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и заболели хора, възрастни и деца. Препоръчва се да се наблюдават прогнозите и да се работи съгласно препоръките на управляващите.

Жълт код е в действие за останалата част от страната - Перник, София област, София град, Смолян, Габрово, Търговище и Разград.

При разгласен жълт код хората да бъдат деликатни, защото се чакат доста високи температури, поучават от Национален институт по метеорология и хидрология. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и заболели хора, възрастни и деца.

В планините също ще е слънчево. Ще духа до сдържан, по билата мощен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 30°, на 2000 метра – към 23°.

Над Черноморието ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в северните региони – до сдържан северозападен вятър. Дневните температури на въздуха ще се покачат и оптималните ще са сред 30° и 37°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 23° - 26°.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР