Днес отвори първата детска градина в квартал Малинова долина“ –

...
Днес отвори първата детска градина в квартал Малинова долина“ –
Коментари Харесай

Отвори врати най-голямата детска градина в София

Днес отвори първата детска градина в квартал „ Малинова котловина “ – 190 в София. Детското заведение, намиращо се в регион „ Студентски “, към този момент се посещава от 86 деца , оповестиха от столичната община.

Предстои да се избере публично име и оферти могат да дават всички родители, заяви кметът на регион „ Студентски “ Петко Горанов, който също поздрави децата и родителите с първия ден на новата градина.

Учебното заведение стартира работа с първите групи, които са признати на настоящата подредба. За останалите са оповестени места за първото генерално систематизиране на 10 май в Информационната система : 40 свободни места за две яслени групи и 190 свободни места за първа , втора и трета градинска група. През септември още 230 фамилии ще могат да заведат децата си на градина.

Сградата е една от най-големите в София. Тя е за 16 групи, разполага с просторни занимални, спални пространства, 4 зали за спорт и изкуство, детски площадки за всяка група, спортна площадка навън, плувен басейн, както и необятен двор. 

През тази година столичната община продължава строителството на 17 нови здания на детски градини, а до края на 2024 година се чака да завърши построяването на 13 от тях.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР