Днес отбелязваме Международния ден на незрящите и Световния ден на

...
Днес отбелязваме Международния ден на незрящите и Световния ден на
Коментари Харесай

Защо съвпадат Международния ден на незрящите и Деня на добро...

Днес означаваме Международния ден на незрящите и Световния ден на добротата.

Двата дни са съвместени на една дата неслучайно, тъй като са свързани между тях. Слепите хора се нуждаят от поддръжката на зрящите, а зрящите положителни хора постоянно изпитват вътрешна нужда да оказват помощ на нуждаещите се.

Международният ден на слепите хора е разгласен от Организация на обединените нации през 1946 година за 13 ноември - рождената дата на френския аристократ Валентин Аюи, който поставя основите за международното образование на слепите и основава първия в света пансион за слепи в Париж.

Отбелязването на 13 ноември като Световен ден на добротата е обвързвано с това, че на този ден през 1998 година в Токио е открита първата конференция на Световното придвижване за добрина, в която вземат участие Австралия, Канада, Япония, Тайланд, Сингапур, Англия и Съединени американски щати.

Според проучванията на психолози колкото повече положителни действия прави човек, толкоз по-щастлив се усеща. Учени са на мнение, че тези, които дават всекидневно израз на своята признателност, се усещат доста по-добре физически и изпитват вътрешна задоволеност и естетика.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР