Днес отбелязваме един от най-светлите празници. На 6 декември отбелязваме

...
Днес отбелязваме един от най-светлите празници. На 6 декември отбелязваме
Коментари Харесай

Ето как да разпознаете прясната риба

Днес означаваме един от най-светлите празници. На 6 декември означаваме деня на Св. Никола (Свети Николай Мирликийски Чудотворец).
Св. Николай Мирликийски е един от най-почитаните светци в България и в целия християнски свят. Той е настойник на моретата, моряците и риболовците. Затова по традиция на трапезата на би трябвало да има риба, най-често шаран.
 Никулден - забавни обстоятелства, поверия и традиции Никулден - забавни обстоятелства, поверия и традиции
На 6 декември православната черква празнува деня на Свети Николай Мириклийски - Никулден. Това е един от най-важните православни празници...
Разбира се, не е наложително да е шаран, само че е добре на трапезата ви на 6 декември да има риба.
Бъдете деликатни, защото развалената риба може да аргументи тежки отравяния, даже гибел. Последиците от нея са едни от най-опасните за здравето.
Ако не е съхранявана добре през последните 12 до 14 часа – по-добре въобще не я консумирайте. Необходимо е всяка стопанка да прави разлика сред доброкачествената и .

Твърдост
 3 лесни предписания за шаран на фурна 3 лесни предписания за шаран на фурна
Никулден наближава и в случай че към този момент се чудите по какъв начин да приготвите шарана, предлагаме 3 лесни предписания. Печен шаран с картофи Ако не се фен...
За да различите рибата, която е преди малко уловена от тази, която е размразена, проверете на първо място твърдостта ѝ: в случай че рибата е вкочанена и съвсем може да стои права без опора, това значи, че тя е прясна.
Блясък
Външната повърхнина на рибата е блестяща, когато тя е била уловена неотдавна. Ако тя наподобява мътна, евентуално си имате работа с размразен артикул.
Ясни очи
Друг знак, че рибата, която купувате, е прясна, сигурно е типът на очите ѝ: в случай че те са леко изпъкнали с черна зеница, сте на прав път, написа goodlife.bg.
 Лесни и бързи предписания за трапезата на Никулден Лесни и бързи предписания за трапезата на Никулден
Никулден идва. Това е един от най-обичаните празници у нас. Празнува се на 6 декември и по традиция се яде риба. Приготовленията започв...
Червени хриле (но не винаги…)
Що се отнася до хрилете, не можете да приемате за даденост, че риба с червени/розови хриле е по-прясна от такава с по-тъмни хриле. Често се твърди, че кафеникавите хриле са симптом за остаряване, само че цветът зависи и от естествения хабитат на рибата. Затова не разчитайте само на този фактор, без да разгледате цялостното положение на рибата.
Проверете кръвта
Губи ли рибата доста кръв, до момента в който я почиствате или я почистват пред вас? Това е добър знак, доколкото значи, че рибата е прясна; сериозните количества кръв демонстрират два значими фактора: кръвта не се е съсирила във фризер, и рибата е уловена неотдавна.
Проблемен гръбнак
 За какво да внимаваме при избора на шаран За какво да внимаваме при избора на шаран
Шаранът е неизменима част от трапезата ни за Никулден. Но става известно, че доста малко хора са осведомени с това, на което би трябвало да извърнат...
Затруднявате се да махнете гръбнака от месото, когато вършиме филета от рибата? Тогава рибата е прясна; в случай че, въпреки това, той се отделя прекомерно елементарно, това може да се дължи на натурален химичен развой, който омекотява месото на рибата след гибелта ѝ, което демонстрира, че тя не е уловена неотдавна.
Трудно събаряне на кожата
Друг метод да прецените пресността на рибата е кожата: в случай че е мъчно да я премахнете, значи рибата, която следва да консумирате, е преди малко уловена.
 


Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР