Днес отбелязваме Ден без асансьори в България. Инициативата е на

...
Днес отбелязваме Ден без асансьори в България. Инициативата е на
Коментари Харесай

Ден без асансьори за девета поредна година в България

Днес означаваме Ден без асансьори в България. Инициативата е на съдружие BG Бъди деен се отбелязва за девета поредна година. Целта е да насочи вниманието към смисъла на физическата интензивност и да показва какъв брой е елементарно да бъдем дейни, макар натовареното всекидневие, като изберем изкачването на стълби, вместо да използваме асансьори. 
В края на 2022-ра, Световната Здравна Организация (СЗО) разгласява първия Глобален отчет за сътоянието на физическата активност като заключи данните от 194 страни. Докладът демонстрира, че  към 80% от тийновете и 27% от възрастните не се движат задоволително. Според данните, 1,4 милиарда възрастни или 27,5% от възрастното население на света, не се движат задоволително, а макар естествената си податливост към деен живот, децата са по-малко дейни от предстоящото, като девойките са доста по-малко дейни от момчетата, с над 10%.
Над 30 града в цялата страна ще бъдат домакини на събитието, като още веднъж към самодейността се причисляват учебни заведения, детски градини, университети, компании и компании, публични здания, институции.  Всеки искащ може да се причисли като направи своя фотография или видео на избора си да бъде деен на стълбите и показа това в обществените мрежи с #NoElevatorsDay2023 и #ЯмСтълбиЗаЗакуска 
ИЗТОЧНИК: БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР