“Днес отбелязваме Богоявление и рождението на една от иконите на

...
“Днес отбелязваме Богоявление и рождението на една от иконите на
Коментари Харесай

Калин Каменов: „Да пазим паметта на Ботев с добри дела“

“Днес означаваме Богоявление и рождението на една от иконите на българското Възраждане – Христо Ботев. Въпреки късия си живот, този популярен българин реализира доста. Днес от нас не се изисква всеотдайност, а единствено респект и поклонение. Вярвам, че когато сме обединени и по-отговорни, можем да съхраним неговите завещания и да продължим делото му. Нека пазим паметта на Ботев с положителни каузи! Честит празник! ”– с тези думи кметът Калин Каменов се обърна към присъстващите на тържественото отбелязване на 175-та годишнина от рождението на поета и бунтовник – Христо Ботев.

По време на честването бяха показани биографични данни за живота и делото на Войводата, а в символ на благодарност пред паметника му бяха поднесени венци и цветя.



На събитието участваха още: ръководителят на Общинския съвет доктор Владимир

 Христов, общински съветници, регионалният шеф Георги Митов, командира на Военно формирование 54 990 подполковник Симеон Гаджев, началниците на Военно окръжие Враца, Монтана и Видин, заместник-кметът Петя Долапчиева, ръководители на културни институции, възпитаници и жители.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР