Днес от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще

...
Днес от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще
Коментари Харесай

КЕВР ще решава днес за по-евтината цена на парното с до 25%

Днес от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще прегледат предлагането за поевтиняване на цената на парното и топлата вода. Това би трябвало да стане от 1 април с сред 7 и 25 на 100.

На съвещанието няма да участват медии. Причината е оповестената изключителна обстановка. От първи април природният газ би трябвало да поевтинее с 40 на 100, което от своя страна води и до понижението на цените на парното и топлата вода.

Припомняме, че на 3 март 2020 година, държавната компания "Булгаргаз " реализира сделка с съветската "Газпром Експорт " да понижи цените на природния газ със задна дата от август 2019 година Към момента съществуващото законодателство не разрешава на Комисията за енергийно и водно контролиране да дефинира по-ниски цени на газа и парното със задна дата, тъй че и потребителите да се възползват от понижението.

Обявиха значима информация за сметките за тока по време на изключителното състояние

"По подаденото от „ Булгаргаз “ ЕАД заявление е направен отчет с вх. № Е-Дк-239 от 17.03.2020 година, в който е посочено, че данните и документите по заявката и направените въз основа на тях калкулации водят до образуване на цена за април 2020 година, по която публичният снабдител следва да продава природен газ на крайните доставчици на природен газ и на лицата, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила, в размер на 26,21 лева./MWh (без данък и ДДС). Последното, от своя страна, съставлява понижение със 17,83 лева./MWh или с 40,49% спрямо настоящата цена от 44,04 лева./MWh (без данък и ДДС), одобрена с Решение № Ц-1 от 01.01.2020 година

Най-много ще поевтинее топлата вода и парното в София, а минимум във Варна. Най-скъпо остава отоплението във Велико Търново и Пловдив, сочат плановете на регулатора, само че също така, комисията понижава и цените на тока създаван от топлофикациите. Разчетите демонстрират, че това няма да се отрази на битовите сметки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР