Днес от 9:30 ч. в централата на КТ Подкрепа президентът

...
Днес от 9:30 ч. в централата на КТ Подкрепа президентът
Коментари Харесай

Европейска конференция за правата на работниците започва в София


Днес от 9:30 ч. в централата на КТ " Подкрепа " президентът на Конфедерацията Димитър Манолов ще открие интернационална конференция на тематика: " Европейска законодателна рамка и отбрана на наемния труд: провокации пред Европейския дирек на обществени права ". Специално изявление по време на събитието ще направи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков.

Програмата на конференцията планува разискване на необятен кръг въпроси, свързани с националните политики и цели по отношение на Европейския дирек за обществените права: вероятният баланс сред справедливата и устойчива протекция на трудещите се; провокациите, свързани с новите форми на претовареност и обезпечаването на съответни условия на работа при нетипичните форми на труд; политики за превъзмогване на обществения дъмпинг и нуждата от доста повишение на доходите; преразглеждане на директивата за командированите служащи и други

Участие ще вземат президентът на Европейския работен център EZA Барто Пронк, президентът на най-големия румънски профсъюз " Картел Алфа " Богдан Хосу, както и задгранични лектори - синдикални водачи от Белгия, Холандия, Франция, Австрия, Португалия, Румъния и Полша.

Форумът се организира под егидата на Европейския работен център EZA – най-авторитетната християнска интернационална организация за работническо образование, изповядваща християнски полезности, в която членуват над 80 представителни организации на работещите и центрове за образование от повече от близо 30 европейски страни, където КТ " Подкрепа " е пълновръстен член на EZA от 2010 година, дружно с полската " Солидарност ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР