Днес от 18.00 ч. в Градската градина в столицата ще

...
Днес от 18.00 ч. в Градската градина в столицата ще
Коментари Харесай

Откриват Немския коледен базар в София

Днес от 18.00 ч. в Градската градина в столицата ще бъде открит Немският коледен базар, заяви за Българска телеграфна агенция Теодора Бреме, шеф на компанията, уредник на базара.

По-различното в тазгодишния 11-ти Немски коледен базар ще бъде методът на на базара. Достъпът до територията му ще бъде единствено със зелен документ. В рамките на базара ще се съблюдава условието за разстояние, само че маски няма да е наложително да се носят, уточни Теодора Бреме. Тя добави, че на базара ще се позволяват единствено с възрастен компаньон, който има зелен документ.

На откриването довечера дядо Коледа ще се разноски из целия базар и ще раздава бонбони на най-малките гости. Ще звучат немски и австрийски шлагери, изпълнени от Армин Ян Хофман. Роден във Виена, той от няколко години живее в София и обичайно придвижва посредством песните си немския коледен дух в българската столица. На базара ще има и доста изненади за посетителите, които уредникът на базара резервира в загадка.

Ние няма да променяме цените си макар повишаването на стоките. И през тази година глювайнът ще бъде 3,5 лева, а не 5 или 10 лева, акцентира Бреме. Тя добави, че кулинарните произведения, които се оферират на Немския коледен базар, се подготвят в Германия особено за базара. Бирата идва от Бавария, щолените - от Дрезден, продукцията се приготвя особено за нашия коледен базар. Нашият подбор не може да се откри в питателните магазини в България, посочи Теодора Бреме. Тя даде обещание на посетителите на базара същинско коледно въодушевление и кулинарни изкушения за дребни и огромни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР