Днес още преди обяд облачността отново ще се увеличи и

...
Днес още преди обяд облачността отново ще се увеличи и
Коментари Харесай

Следобед ще е предимно облачно, но без съществени валежи

Днес още преди обяд облачността още веднъж ще се усили и в следобедните часове ще е забележителна.

Само на обособени места в крайните южни региони е допустимо да превали едва. Ще духа слаб, преди обяд в Северна и Източна България до сдържан вятър от запад-северозапад. Максимални температури сред 4° и 9°, в София към 3°.

Над планините ще е най-вече облачно, на обособени места в южните планински региони ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан вятър със западна съставния елемент, който след обяд ще стартира да се ориентира от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра – към минус 5°.

През идващото денонощие над равнинната част на страната ще се задържи най-вече облачно, тук-там мъгливо. Над планинските региони облачността ще намалее, денем до най-вече слънчево време. Минималните температури ще са сред минус 4° и 1°, малко по-високи по Черноморието. Дневните температури едва ще се покачат, оптималните ще са сред 6° и 11°. В София минимална температура към минус 3°, оптималната към 6°.

В събота в равнинната част от страната ще се задържи с ниска облачност, а тук-там около Дунав сутринта ще бъде мъгливо. В планините и планинските региони ще има и слънчеви часове. Температурите ще са без особена смяна – минимални най-вече сред минус 4° и 1°, оптимални – сред 6° и 11°. По-късно денем и през нощта против неделя облачността ще се усили. В неделя от север на юг ще превали - най-вече дъжд, в планините и планинските региони – слаб сняг. В началото на идната седмица ще доминира облачно време. Ще има и валежи, в понеделник тук-там, основно в югозападната половина от страната ще превали най-вече сняг. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде слаб до сдържан. Дневните температури ще се намалят. Във вторник отново ще превалява сняг, с по-голяма възможност в планините и планинските региони. Вятърът ще се обърне от югоизток.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР