Днес оризовата вода се използва в домашните разкрасителни практики за

...
Днес оризовата вода се използва в домашните разкрасителни практики за
Коментари Харесай

Оризова вода за красива кожа и здрава коса

Днес оризовата вода се употребява в домашните разкрасителни практики за коса и кожа. Приготвя се елементарно и не на последно място, няма да ви коства съвсем нищо. Ето по какъв начин да я приготвите и употребявате.

Оризовата вода е водата, в която е варен и/ или киснат ориз. Това средство за хубост още веднъж се радва на известност, въпреки да е познато и употребявано от стотици години. Най-старите данни за потребление на оризова вода са отпреди хиляда години в Япония.

 
Три типа оризова вода - по какъв начин да ги приготвите?
Има три типа оризова вода - едната е тази, в която е варен оризът, другата - в която е киснат. Ето някои насоки по какъв начин да ги приготвите.

Водата от варенето на ориза

Измийте добре ориза и сложете вода в съответствие 5:1. Сложете на котлона и откакто заври, свалете от огъня. С помощта на лъжица притиснете оризовите зрънца и по-късно прецедете ориза от водата. Приберете оризовата вода в добре затворена стъклена бутилка или буркан и съхранявайте в хладилника. Използвайте в границите на седмица. Разтворете с малко чиста вода преди потребление.

 

Водата от кисненето на ориза

По-лесният вид е да накиснете ориз във вода. Измийте зрънцата и залейте с вода в съответствие 4:1. Оставете за 30 минути и по-късно повторете процедурата - притиснете зрънцата с лъжица, прецедете, преместете в затворен съд и оставете в хладилника. Тази оризова вода може да употребявате непосредствено, без да разреждате.

 

Ферментирала оризова вода

Ферментиралата оризова вода не подхожда на всеки, само че въпреки всичко ще ви разкажем за нея. Следвайте процеса за киснене на ориза, само че откакто сложите в бутилка, не прибирайте в ледник. Оставете на стайна температура за 2-3 дни. Когато усетите смяна в аромата, приберете в хладилника. Ферментиралата оризова вода би трябвало да се разрежда преди потребление.

 жена,красота,кожа, лице оризова вода

 
Оризова вода за кожата
Изсветлява и изравнява тена

Оризовата вода се употребява за равнене на тена и унищожаване на пигментни петна. Любопитното е, че на пазара ще откриете козметични артикули за тази цел, които също са с оризова вода.

 

Подхранва суха кожа

Ако имате прекомерно суха на лицето или даже единствено сектори, изсушени поради студа или козметичен артикул, пробвайте изплакване на лицето с оризова вода

 

При екзема и акне
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР