Днес официално стартираха продажбите на видеокартата GeForce RTX 4060 Ti

...
Днес официално стартираха продажбите на видеокартата GeForce RTX 4060 Ti
Коментари Харесай

Стартираха продажбите на GeForce RTX 4060 Ti 16GB, но на купувачите се предлага на сляпо – липсват ревюта на устройството

Днес публично стартираха продажбите на видеокартата GeForce RTX 4060 Ti с 16 GB видео памет. Тъй като пуснатата по-рано версия с 8 GB памет получи доста нелицеприятни мнения от страна на тестерите и не провокира потребителския интерес, NVIDIA реши да пусне версията GeForce RTX 4060 Ti 16GB без публично присъединяване на медиите. В резултат на това, през днешния ден не бяха оповестени и ревюта на устройството. Разбира се, това желание на NVIDIA беше оповестено и по-рано.

Производителят просто не изпрати новите мостри за тестване и ревюта. Партньорите на компанията също изрично отхвърлиха настояванията на пресата да им се изпратят съответните версии на GeForce RTX 4060 Ti 16GB. Тестерите и блогърите трябваше да закупят видеокартата за своя сметка, в случай че желаят да разгласяват ревюта за нея. Според портала TechPowerUp, той се е обърнал към няколко производителя на видеокартата, само че всички са отказали да дават тестов пример на RTX 4060 Ti 16GB за написването на ревю. Нещо повече, NVIDIA наподобява са положили старания, с цел да подсигуряват, че никой от доставчиците не е получил нужната версия на драйвера с поддръжка на новата карта, преди действителното ѝ стартиране в продажба. По този метод беше просто невероятно да се приготвят авансово ревютата.

Обърнете внимание, че механически продажбите на видеокартата в действителност започнаха, само че купувачите на продуктовите страници в доста известни западни магазини най-често се посрещат с бележки „ изчерпана “ или „ скоро ще бъде в продажба “, отбелязва TechPowerUp.

Спомнете си, че GeForce RTX 4060 Ti 16GB се разграничава от базовия модел единствено с два пъти по-голямата си видео-памет, само че в същото време резервира 128-битовата си шина. Устройството е основано на графичния процесор AD106-350 с 4352 CUDA-ядра. Обявената консумация на сила на видеокартата, обратно на упованията, е все същата — 160 вата. В продажба обаче ще бъдат пуснати и модели с по-висок TDP. Картата употребява единствено осем линии PCIe 4.0. Ускорителят няма да бъде пуснат в референтната версия Founders Edition.

Забележително е, че даже личния график за вътрешните проби на игровата продуктивност на NVIDIA демонстрира, че разликата в интерес на „ новата “ карта се вижда единствено в две от 10 тествани игри. Става дума за A Plague Tale: Requiem и римейка на Resident Evil 4. В първия случай, нарастването на продуктивността е посочено, като се вземе поради технологията за генериране на фрагменти Frame Generation, а във втория е без нея.

Имайте поради, че целесъобразната цена за RTX 4060 Ti 16GB е $100 по-висока от $499 за 8GB модел. Според TechPowerUp, цените на картата в магазините са още по-високи, според от производителя и употребяваната охладителна система.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР