Днес, официално на пресконференция, представиха новия старши треньор на Пирин

...
Днес, официално на пресконференция, представиха новия старши треньор на Пирин
Коментари Харесай

Представиха новия старши треньор на Пирин Олександър Бабич

Днес, публично на конференция, показаха новия старши треньор на Пирин Благоеград - 44 годишният украинецОлександър Бабич.

Той бе приветсван от шефа на ОФК Пирин Петър Занев и спортния шеф Петър Михтарски, които му пожелаха триумф. Договорът на Бабич с клуба е за година и половина.

Заедно с него сесе причислява и неговият екип – асистент треньорите Олександър Лавренцов и Артьом Филимонов, както и физиотерапевтът Андрей Полонский. Като асистент треньор в новия щаб влиза и Мирослав Митев.

" За мен е чест да застана на треньорския пост в тим с историята на Пирин. Разбрах, че относително скоро клубът е чествал 100-годишнината си, което задължава и е голямо предизвикателство. Отборът има капацитет, имам вяра, че ще успеем да предложим добра и резултатна игра, която да радва последователите на футбола в Благоевград ", съобщи новият старши треньор на " орлетата " при своето показване.

Треньорската кариера на Бабич в професионалния футбол започва в Черноморец (Одеса), чийто внушителен тим води във Висшата лига на Украйна в продължение на съвсем три години – сред зимата на 2014 и лятото на 2017 година

От септември 2017 до юли 2020 година е отпред на различен тим от украинския хайлайф – ФК Мариупол.Именно с Бабич на пейката, Мариупол се класира за присъединяване в Лига Европа в два следващи сезона – през 2018-2019 и през 2019-2020. Също по този начин с отбора от морския град експертът доближава два пъти и до 1/2-финал в шампионата за купата на Украйна – през 2018 и 2020 година

Като футболист Олександър Бабич е играл в отборите на Металист (Харков), Черноморец (Одеса), Днипро и Анжи (Махачкала).

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР