Днес Общото събрание на Националната художествена академия избира нов ректор

...
Днес Общото събрание на Националната художествена академия избира нов ректор
Коментари Харесай

Избират нов ректор на Художествената академия

Днес Общото заседание на Националната художествена академия избира нов ректор на висшето учебно заведение. Кандидатурите за поста са три. Досегашният ректор - проф. Николай Драчев, подаде оставка предишния месец след митинг поради неизплатени заплати за ноември и декември.

За поста ректор на Художествената академия се борят проф. Георги Янков от катедра  „ Плакат и образна връзка “, проф. Божидар Бончев от катедра „ Керамика ” и  изпълняващата длъжността ректор сега доцент Бойка Доневска от катедра „ Изкуствознание “.

Кандидатура за ректор подаде и проф. Велислав Минеков от катедра „ Метал “. Той обаче не е показал стратегия за ръководство на висшето учебно заведение до крайния период за това - 8 януари, и затова отпада от финалната конкуренция.

Изборът на нов ректор ще стане с скрито гласоподаване. За нов ректор ще се смята претендентът, получил повече от половината от гласовете на Общото заседание на академията. Ако нито един от тримата претенденти не получи тази поддръжка, на балотаж отиват двамата претенденти, получили най-вече гласове.

Новият ректор на академията ще получи мандат за ръководството ѝ до януари 2024 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР