Днес обмудсманът Мая Манолова направи изненадващо посещение на врачанската болница

...
Днес обмудсманът Мая Манолова направи изненадващо посещение на врачанската болница
Коментари Харесай

Мая Манолова нахлу изненадващо във врачанската болница, настоя за спешен ремонт в родилното отделение /снимки/

Днес обмудсманът Мая Манолова направи изненадващо посещаване на врачанската болница „ Христо Ботев “, научи BulNews.bg. Причината за визитата се оказа сигнал от личния състав в родилното поделение. Лекарите и медицинските сестри се оплакали на омбудсмана, че ситуацията от ден дневно става все по-опасно за родилките и новородените. Обещаният ремонт на отделението освен че не е почнал, само че още няма оповестена социална поръчка.

Без да уведомява шефа на МБАЛ „ Христо Ботев “ Евгени Любенов за визитата си, през днешния ден Мая Манолова влетя в лечебницата. Тя изиска да разбере за какво се бави публичната поръчка за неотложния ремонт, за която министерството дава нужните средства. Според омудсмана не е обикновено процедурата да се бави толкоз време, а мазилката от таваните в родилното да пада на главите на пациентите. Директорът на болничното заведение изясни, че всички процедури за ремонта са в ход, само че социална поръчка лишава време.



По думите на Любенов такава ще бъде оповестена в границите на месец, само че по кое време действително ще започва ремонтът не се знае. След диалога с шефа Манолова съобщи, че Министерството на здравеопазването към този момент има направен проект за оздравяването на врачанската болница, който включва разпределяне на по-голяма дотация и осъществяване на нужните ремонтни действия.



По време на срещата стана ясно, че управлението на болничното заведение се е споразумяло със софийската компания, която разгласи на търг автопарка им, процедурата да бъде спряна.  В края на визитата си омбудсманът още веднъж инспектира родилното поделение, което е в покъртително положение, и разяснява, че няма да се откаже да пришпорва управлението на болничното заведение да си прави работата по-бързо и качествено.   

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР