Днес облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и

...
Днес облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и
Коментари Харесай

НИМХ: Жълтият код за силен вятър в някои области остава, Враца и Монтана са сред тях

Днес облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и тук-там в Западна и в Централна България ще превали, в обособени региони - и ще прегърми. През деня ще продължи да духа най-вече сдържан югозападен вятър.
Жълт сигнален код за мощен вятър остава в действие, само че към този момент на по-малко места в страната. Той е разгласен за: Монтана , Враца , София, Кюстендил, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.
Привечер ще стартира да отслабва, ще се ориентира от запад и с него ще прониква леден въздух. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще са сред 17 и 22 градуса, в София - към 17 градуса. Атмосферното налягане едва ще се увеличи, само че ще се задържи доста по-ниско от междинното за месеца, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Над Черноморието облачността ще е променлива, на обособени места - със слаби превалявания от дъжд. Ще духа сдържан, в южните региони - краткотрайно мощен югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 15 и 21 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, преди обяд на север от н. Калиакра - до 4 бала.
Над планините облачността ще е променлива, след обяд - постоянно забележителна и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, в обособени региони - с гръмотевици. Над към 2000 метра преваляванията ще са от сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - и краткотрайно мощен запад-югозападен вятър, и с него след обяд температурите бързо ще се намаляват. Максималната на 1200 метра ще е към 10 градуса, на 2000 метра - към 2 градуса.
През нощта против неделя и в неделя с краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад ще нахлува леден въздух и температурите бързо ще се намалят. Остава нараснала възможност за превалявания от дъжд, в планините - от сняг, само че със захлаждането и в регионите до към 600-800 метра е допустимо да превали сняг.
В понеделник прохладно ще бъде около Дунав, в останалата част от страната вятърът ще отслабне, ще бъде от запад. Валежите краткотрайно ще спрат, облачността ще се раздра до слънчево, утринните температури в доста региони ще са към нулата. След обяд от запад още веднъж ще се появи висока и междинна облачност, която над Югозападна България ще се усили и до вечерта там ще превали дъжд, в планините там над към 1200 метра - сняг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР