Днес облачността ще е предимно значителна, след обяд от запад

...
Днес облачността ще е предимно значителна, след обяд от запад
Коментари Харесай

Седмицата започва с дъжд и силен вятър

Днес облачността ще е най-вече забележителна, след обяд от запад ще стартират превалявания от дъжд. Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Вятърът от юг ще се усили, ще е сдържан, северно от планините - мощен и стремителен.

Жълт код е разгласен за областите Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Перник, София - град, София област и Търговище. Температурите ще се покачат още и оптималните ще са най-вече сред 15 и 20 градуса.

В планините облачността ще е най-вече забележителна, след обяд от запад ще стартират превалявания от дъжд, над към 2000 m - от сняг. Вятърът ще е до плевел, след обяд - краткотрайно ураганен от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 12 градуса, на 2000 метра - към 4 градуса. Над Черноморието облачността ще се усилва и вплътнява.

Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 10 и 14 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, вечерта ще се усилва. Атмосферното налягане ще се намалява и след обяд ще е по-ниско от междинното за месеца.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР