Днес облачността ще бъде променлива, често значителна. Дъжд ще превалява

...
Днес облачността ще бъде променлива, често значителна. Дъжд ще превалява
Коментари Харесай

Есента Е Тук! Ето Какви Изненади Ни Е Подготвило Времето През Следващите Дни!

Днес облачността ще бъде променлива, постоянно забележителна.

Дъжд ще превалява над планините на Южна България, като по здрач валежната зона ще се редуцира от запад на изток и преди среднощ валежи ще има към Странджа и в Бургаско.
По предписание, валежите няма да бъдат доста основни.

В останалата, по-голяма част от страната, превалявания не се чакат.

Температурите през днешния ден ще бъдат от към 16 в западните региони до 25 в крайния изток на страната, където по-хладната въздушна маса към момента не е достигнала напълно.

През нощта валежите ще стопират, а в петък заран слаб дъжд ще превали тук-там към планините, в северните региони и още веднъж - на югоизток. Количествата дъжд, където въобще има подобен, ще бъдат дребни, до 2-3 литра на квадратен метър.

До вечерта слабите превалявания ще стопират, само че ще бъде много хладно, със забележителна облачност.
Температурите на следващия ден заран ще са от към 4, 5 градуса по високите западни полета, където не е изключено тук-там да се образува слаба слана, до 12 градуса във ветровитите елементи на низините.
През деня стойностите ще бъдат от към 11-12 градуса по високите полета в западната част на страната до 22 в крайните източни региони.
Ще остане прохладно, с сдържан и краткотрайно мощен западен вятър.

В Гърция ще има повече слънце, само че и там температурите към този момент няма да бъдат летни. От към 22 градуса по северното Егейско крайбрежие до 25, 26 в Халкидики и Пелопонес.

В събота температурите едва ще се покачат. Минималните ще са от 6 до 13 градуса. Максималните ще доближат стойности от към 17 градуса по високите полета до 22, 23 в низините. Ще остане прохладно, а облачността ще бъде променлива, с малко повече слънчеви шпации от петък.

По българското Черноморие ще бъде прохладно, с температури до 23, 24 градуса.
В Гърция ще бъде слънчево или с незначителна облачност и температури от 22 градуса на север до 24, 26 в Халкидики и южните елементи на Пелопонес.

В неделя вятърът ще спре, а с това ще отслабне и преносът на студени въздушни маси от северозапад. Минималните ще останат без смяна, а дневните температури ще се покачат още малко и ще са в интервала от 20 до 25 градуса.

Облачността в южните региони ще бъде по-често забележителна, а на север и по поречието на река Дунав ще понижава до слънчево време.
В Северна Гърция облачността ще бъде забележителна, а на юг ще бъде слънчево. Температурите в южната ни съседка ще са от към 22 на север до 26, 28 градуса в Атика.

От трите почивни дни по-подходящи за планински туризъм ще бъдат събота и неделя. В петък ще бъде прохладно и студено, със слаби валежи и температури по най-високите елементи, близки до нула градуса. На 1200 метра стойностите няма да превишат 6-7 градуса в планините на Западна България.
В събота и неделя облачността ще бъде променлива, вятърът ще отслабне, а температурите ще се покачат, на 1200 метра в събота до към 12, а в неделя - до 15 градуса.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР