Днес облачността над по-голямата част от страната ще е предимно

...
Днес облачността над по-голямата част от страната ще е предимно
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 16 май

Днес облачността над по-голямата част от страната ще е най-вече забележителна. Това заяви за Агенция „ Фокус “ Анна Дякова, дежурен синоптик в Националния институт по метеотология и хидрология (НИМХ). След обяд на доста места, основно в Западна и Централна България, ще има краткотрайни, в обособени региони - интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще са най-вече сред 18°-23°, в София - към 18°. Атмосферното налягане едва ще се намали, ще е по-ниско от междинното за месеца.
По Черноморието ще има забележителна облачност. На места ще превали дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от източната четвърт. Максимални температури на въздуха: 18°-21°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е към 3 бала.
Над планините ще е най-вече облачно, по високите елементи и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд в следобедните часове, тук-там с гръмотевици. Над 2000 метра преваляванията ще са от сняг. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 12°, на 2000 метра - към 5°.
В петък превалявания ще има още веднъж на доста места в страната, в следобедните часове ще са съпроводени с гръмотевици. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 20° и 25°. В събота в източните и планинските региони към момента ще има валежи и гръмотевици, само че от запад ще стартира бързо усъвършенстване на времето и покачване на температурите. В неделя ще се усили вятърът от юг-югозапад и ще се затопли сензитивно. Ще бъде най-вече слънчево с оптимални температури сред 28° и 33°.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР