Днес нямаше кворум в парламента и заседание не се проведе.

...
Днес нямаше кворум в парламента и заседание не се проведе.
Коментари Харесай

Петков: С провала на заседанието на НС рискувахме 2.6 млрд. по Плана за възстановяване

Днес нямаше кворум в Народното събрание и съвещание не се организира. Това значи, че не беше признат Законът за ръководство на европейските средства. С този акт ние рискувахме 2.6 милиарда лева, които са първите пари по Плана за възобновяване и развиване, които ще влязат в стопанската система ни. Срокът е до 30 юни. Това сподели при започване на днешното съвещание на Министерски съвет министър председателят Кирил Петков.

Заради неналичието на кворум се провалиха и измененията в Закона за висшето обучение - взаимното образование сред другите университети не може да се случи, сподели още той.

" Едновременно с това, макар че беше свален Никола Минчев, новото болшинство, което се обрисува от ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " и останалите депутати от Има Такъв Народ, не можаха да създадат даже предложение за ръководител на Народно събрание, сподели Петков.

" Това ли са кардиналните ходове, които тези партии заемат? Тази посока на нас като държавно управление би трябвало да ни ужасява ", добави министър председателят.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР