Днес Никопол посреща смолянския пътешественик Вилиан Стефанов, който успя да

...
Днес Никопол посреща смолянския пътешественик Вилиан Стефанов, който успя да
Коментари Харесай

Вилиан Стефанов успя да пресече България за 25 дни

Днес Никопол посреща смолянския странник Вилиан Стефанов, който съумя да пресече България от юг на север, от границата до граница, тъкмо за 25 дни.

С сполучливо приключената експедиция „ Речен път – България от край до край “ Вилиан потвърди, че няма невъзможни неща. Единственото, което има значение за триумфа, е силата на духа. И мъничко шанс, несъмнено. За 25 дни българският Беър Грилз пресече три планини, спусна се с каяк по три реки и измина близо 450 км.

„ В главата ми се заражда концепцията за идващото ми премеждие, а точно обиколка на страната ни по четирите граници. Имам потребност от къса отмора и възобновяване, след което още веднъж имам намерение да потегля на път. “ – това съобщи пътешественикът преди дни пред една от медиите, която отразяваше приключението му.  

Смолянчанинът посвети пътешествието си на свободата на човешкия дух и на концепцията, че би трябвало да живеем живота си и да сбъдваме фантазиите си тук и в този момент. Вилиан потегли пешком на 1-и август, от границата с Гърция край смолянското село Мугла, а проектите му да дойде в Никопол към края на месеца се оказаха безусловно постижими.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР