Днес ние в Европейския съюз отбелязваме мира. Фактът, че 9

...
Днес ние в Европейския съюз отбелязваме мира. Фактът, че 9
Коментари Харесай

Цветан Кюланов: Войната в Украйна ни показва колко е важно ЕС да е силен и да е единен

Днес ние в Европейския съюз означаваме мира. Фактът, че 9 май е най-големият празник за Европейския съюз потвърждава, че ние знаем цената на мира и не сме не запомнили случилото се преди повече от 70 години, това сподели в студиото на " Светът и ние " и.д. ръководителят на Представителството на Европейска комисия в България Цветан Кюланов.

Войната в Украйна ни демонстрира какъв брой е значимо Европейски Съюз да е мощен, да е обединен и да продължава да оказва помощ на всички европейски жители, добави той.

По думите му спорът в Украйна идва от един кремълски режим, в който Европа и Европейски Съюз нямат прекалено много въздействие. Европа е най-голямата стопанска система в света, тъй че икономическата тежест е значима. Това се вижда ясно с пакетите от наказания, където също се появи солидарността на Европа.

Цветан Кюланов подчертава, че последните 15 години насочат едно съществено предизвикателство пред Европа, защото финансовата рецесия лиши много запаси, само че излизането от нея беше сполучливо. Той напомни, че финансовата рецесия беше последвана от миграционна рецесия, а пандемията задейства общ отговор - с обща поръчка на ваксини за цяла Европа и също така с проектите за възобновяване, които да оказват помощ на по-засегнатите повече, тъй че да можем всички дружно да се възстановим.

" Сега с отговора на спора и с всички наказания, които се одобряват, с другите ограничения - договаряния с Украйна. Днес ръководителят на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен е поела ангажимент Комисията да отговори на кандидатурата на Украйна идващия месец, демонстрират една увереност и демонстрират, че сме се поучили от предходни компликации, тъй че в този момент да действаме и по-бързо, и по-ефективно ", очерта Кюланов.

Трябва да разграничим енергийната рецесия от войната, защото цените на енергоносителите и на източниците на сила започнаха да се повишават месеци преди началото на спора, акцентира той и добави, че това е развой, обвързван с икономическото възобновяване след пандемията.

Военният спор ни оказва помощ по-бързо да се отървем от едни зависимости от режими, които могат да работят безредно, нерационално и не могат да бъдат благонадежден сътрудник, сподели още и.д. ръководителят на Представителството на Европейска комисия в България.

Той е безапелационен, че следим началото на един преход, който ще се случи доста по-бързо, в сравнение с сме си представяли.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР