В София традиционният марш на безсмъртния полк започна от Паметника

...
В София традиционният марш на безсмъртния полк започна от Паметника
Коментари Харесай

Напрежение на 9 май в София и Бургас

В София обичайният марш на безсмъртния полк стартира от Паметника на незнайния войник и се придвижи към паметника на руската войска, където се стигна до напрежение и конфликти. Група младежи и участници в шествието си размениха взаимни обвинявания във фашизъм.

Полицията изведе младежите, само че те продължиха да викат " окупатори " и " убийци " по време на празничните речи.
В словото си съветската посланичка Елеонора Митрофанова съобщи, че сега има опит за пренаписване на историята като се сменят местата на жертвите и агресорите.



" И към този момент се оказва, че Съветският съюз бил атакуван от мирната и безобидна Германия. Паметта за ужасите на нацизма се заличава в публичното схващане ", сподели Елеонора Митрофанова.

Призори незнайни заляха с жълта и синя багра от дрон паметника, само че доброволци го почистиха още преди началото на празника.



С напрежение мина и шествието на „ Безсмъртният полк " в Бургас.

Фотограф на свободна процедура блъсна знамето на участничка в шествието и сподели непристоен жест към маршируващите. Намеси се полиция.

В Пловдив до конфликти и спорове не се стигна, макар появяването на афиш „ Путин, президентът, миротворецът ", който съпроводи цялото шествие на „ Безсмъртния полк " до паметника Альоша.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР