Знамената на България и на Европейския съюз бяха издигнати на

...
Знамената на България и на Европейския съюз бяха издигнати на
Коментари Харесай

Радев: България няма полза от нови избори

Знамената на България и на Европейския съюз бяха издигнати на публична гала пред президентството. Държавният глава не пропусна да разяснява настоящи тематики. Отбеляза, че България би трябвало да следва личния си интерес и уточни, че сега минимум имаме изгода от нови избори.

Честванията в София на Деня на Европа започнаха пред Паметника на Незнайния войник.

" Днес е ден на респект и към дребното останали български ветарани от Втората международна война. Към всички хиляди българи, взели присъединяване в тази война и към хилядите наши жертви, които способстваха с живота си за обединена Европа, в която живеем през днешния ден ", сподели Радев.



Държавният глава разяснява следващия кръг наказания против Русия, които Европейския съюз приготвя в отговор на войната в Украйна. Според Радев нашата взаимозависимост от съветския газ и нефт е огромна и по тази причина България би трябвало да следва личния си интерес при налагането на ембарго за импорт на нефт от Русия.

" Рисковете са една чудовищна инфлация, при която хиляди дребни и междинни предприятия, структуроопределящи предприятия няма да устоят. Това значи тежка икономическа и обществена рецесия с всички последици, в това число и за тези, които ръководят сега ", сподели Радев.

В момента обаче не е време за избори, счита президентът: " Мисля, че минимум сега имаме изгода от нови избори, българите са изморени от избори. Това е последна мярка, само че над всичко би трябвало да бъде българският интерес ".

Във връзка с Радев съобщи: " Явно госпожа Нинова се пробва да избяга от подписите си за експорт на оръжие към трети страни, които тя доста добре знае, че стигат до Украйна ".



Държавният глава разяснява и тематиката за повдигане на ветото за участието на Република Северна Македония в Европейския съюз. Той дефинира като извънредно неуместни опитите да се слагат ултиматуми на страната ни в тази посока.

" Натискът беше още по-голям предходната година, аз удържах на него и служебното държавно управление удържа два следващи съвета за разширение. Така че може да се удържа, когато има ясни позиции и те регистрират освен българския интерес, само че и истината ", сподели президентът.

Президентът чака от държавното управление да има доста ясна визия по какъв начин живеят българите, какво желаят и да се вслушва в техния глас.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР