“Днес, ние от “Възраждане внесохме в Прокуратурата, ДАНС, КЕВР, БЕХ,

...
“Днес, ние от “Възраждане внесохме в Прокуратурата, ДАНС, КЕВР, БЕХ,
Коментари Харесай

Йордан Тодоров от “Възраждане”: Внасяме сигнал, във връзка със скандалната сделка с “БОТАШ”

“Днес, ние от “Възраждане ” внесохме в Прокуратурата, ДАНС, КЕВР, БЕХ, Министерството на вътрешните работи и Министерство на енергетиката, сигнал, по отношение на меко казано скандалната договорка сред “Булгаргаз ” и турската държавна газова компания “БОТАШ ”. Ще им предоставим отчета във типа, в който беше признат от образуваната Временна комисия, която знаете, имаше за цел да откри всички обстоятелства и условия по сключването на тази договорка ” , съобщи на брифинг от Народното събрание, Йордан Тодоров, който е и член на Енергийна комисия .

Той добави, че Временната комисия е работила доста добре и е изготвила доста добър и справедлив отчет, съгласно който се откриват притеснителни неща от активността на “Булгаргаз ” през последните две години, освен във връзка с договорката с “БОТАШ ”, само че и във връзка с активността на сдружението по принцип.

“За страдание виждаме, че няма воля от страна на ръководителя на Временната комисия да го подпише и внесе и той да бъде прегледан и признат в пленарна зала. Виждаме, че се вършат опити този отчет да бъде прикрит от Вас, публицистите и от хората, които в последна сметка заплащат милиардите, които изискуем на турската страна по тази договорка. От “Възраждане ” не сме сюрпризирани, тъй като служебният министър на енергетиката е и един от тези, които са подписали това съглашение ” , разясниха още от “Възраждане ”.

Стана ясно, че държавното управление на Сглобката, повече от 8 месеца също не е направило безусловно нищо за следствие на тази договорка.

“Вчера ръководителят на Временната комисия се оправда от трибуната на Народно събрание, че не внася Доклада за гласоподаване в Пленарна зала, тъй като има мнение, изпратено от адвокатската адвокатска фирма на БЕХ, в което се споделя, че в случай че този отчет види бял свят, сдружението може да бъде санкционирано от Европейска комисия, която също проверява тази договорка. Знаете, че там санкциите са големи, стигат до 10% от годишния оборот. Ето през днешния ден, ние от “Възраждане ” вършим този отчет обществено притежание и с това ръководителя на краткотрайната комисия няма какво повече да крие ” , добави още Йорданов.

От “Възраждане ” обявиха още, че в случай че отчетът не бъде импортиран за разглеждане в Пленарна зала и той не бъде признат до 25 април, ще изпратят още един сигнал с отчета и цялата документи в Европейска комисия , а също така ще подадат сигнал и в Асоциацията на енергийните регулатори на страните членки на Европейски Съюз.

“Освен това знаете, че ще имаме представители в Европейския парламент, даваме ви дума, че няма да оставим нито за момент тази договорка без внимание пред европейските институции. Щом нашите държавни органи замитат договорката под килима, не ни остава друго, с изключение на да разчитаме на европейските институции да бъде въздадено право. Така че в действителност е по-добре просто да внесат отчета в зала ” , обявиха още от “Възраждане ”. 

Костадин Костадинов: За следващ път ПП-ДБ поддържаха ГЕРБ, не се подписаха за вота на съмнение!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР