Днес независимостта и националното обединение са жалони, които опират в

...
Днес независимостта и националното обединение са жалони, които опират в
Коментари Харесай

Проф. Павлов за Паметника на Съветската армия: И днес се събират едни зомбирани хора, за да пазят този грозен символ на отказа ни от независимост

Днес независимостта и националното обединяване са жалони, които опират в някои неуместни изказвания. Като, да вземем за пример, по какъв начин помощта за Украйна ще наруши нашите национални ползи в случай, че ние сме идващите, в случай че съветската експанзия продължи, и това би трябвало и най-големите и най-заслепените русофили да го схващат. Това сподели в аудиокаста на   " Фокус " " Това е България "   историкът проф. Пламен Павлов. " В онази обстановка през 1908 година задача № 1 на генерации българи, като се стартира от политиците, в това число княза, без значение, че не е българин по генезис, и се стигне до последното овчарче, е било, че би трябвало да бъдат освободени страдащите ни сънародници в Македония и Одринска Тракия. И това е приоритет, който никой не отхвърля. Затова и формулата е " цар на българите “. Разбира се, не  използваме всички разновидности, с цел да желаеме промени за тези български области под непозната власт, поддържаме Вътрешната македоно-одринска революционна организация (ВМОРО), да не приказваме за ролята на екзархията в учебното дело, и в културата, само че това е приоритет, който ние през днешния ден сме не запомнили. Аз съм сигурен, че на следващия ден в гръмките речи доста рядко ще се промъкне, дай Боже, въпреки всичко да се промъкне нещо, че в действителност това е ден, който демонстрира и солидарността, и грижата на България към нейните сънародници, които нямат шанса да живеят в нейната свободна територия. Така че на процедура това е поръчка, че ние ще си решим Българския въпрос независимо, без да се молим на някого, и без да вършим безпринципни покупко-продажби с който и да било ", уточни историкът Пламен Павлов.

Според Павлов, ние би трябвало да пазим духа на независимостта по този начин, както са го пазили политиците от началото на ХХ век и както е защитаван този дух до грозната дата 9 септември 1944 година.

" Защото през днешния ден, както споделих, е изключително грозно, че хора мечтаят, или си вършат някакви тънки сметки, може би, да се видят в ролята на Рамзан Кадиров или на Лукашенко. Не желая да споделям имена, тъй като не са един и двама. До 1944 година ние сме самостоятелна страна, без значение от това, че сме притиснати в ъгъла сред двете Световни войни, че нямаме съдружници, че нямаме настойници, само че на 9 септември със руската окупация на процедура ние губим всевъзможен суверенитет. На процедура това е наказано и в Димитровската конституция, след това Живковската конституция, че най-важни са ползите на Съветския съюз, казано в една или друга форма. Да не стигаме до грозната концепция да бъдем 16-та република на Съветския съюз, тя не се е случила, популярност Богу, само че я да си представим колкото и да контрафактуално, че това бе станало – и виждаме какво се случва на някогашните република на Съветския съюз, една от които е другарска Украйна. Така че, когато се споделя какъв брой добре било при режима на Живков и какъв брой добре било преди 10 ноември, когато не сме били членове на Европейския съюз и на НАТО, дано да си припомням в действителност, че става дума за отвод от суверенитет и за сляпо следване на волята на Съветския съюз, която изключително по времето на Сталин, пък и по-късно, е налагана безусловно безпардонно и без въобще да се преценява със личните ни ползи. Достатъчно е да проследим и политиката към Македония – доколко Българска комунистическа партия беше подчинена на руската воля, до там да разгласи българите даже в Пиринска Македония за македонци ", напомни проф. Павлов.

По думите му тематиката " Независимост “ може да бъде развивана, да бъде доизграждана през днешния ден. Това, че ние сме членове на Европейския съюз и на НАТО, не ни прави подвластни, в противен случай, прави ни още по-независими.

" Системата на интернационалните контракти, в които ние участваме, ни прави част от най-модерния и цивилизационен свят. Сега, несъмнено, доста постоянно се пита има ли изобщо цялостна самостоятелност –  няма такава. Светът е взаимно обвързван, изключително с днешния стадий на глобализация, на интернет, на международни връзки, на мълниеносни връзки, само че това не значи, че няма опция човек и една страна да следва своите цели. И това би трябвало да прави днешният български политически хайлайф. И аз се надявам, че в последна сметка той ще откри воля да го прави и най-много да отблъсква нападателни сили, които се пробват да ни играят спектакъл за освободители. Паметникът на Съветската войска не е ли задоволително грозна илюстрация за взаимозависимост. Самият факт, че един окупатор поръчва да му повдигнат подобен монумент е задоволителна илюстрация на това, че след 9 септември на процедура ние не сме самостоятелни. А през днешния ден виждаме, че се събират някакви зомбирани хора, с цел да пазят този противен знак на отхвърли от самостоятелност, и самите те да приказват за самостоятелност и за национални ползи ", добави поф. Пламен Павлов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР