Днес не бях допуснат до работата на Комисията за контрол

...
Днес не бях допуснат до работата на Комисията за контрол
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Гебрев категорично е отровен от руснаците

Днес не бях позволен до работата на Комисията за надзор над службите, което е меко казано непочтенно по случая "Гебрев ". Аз съм депутат и имам право да участвам на съвещанието на комисията, без да гласоподавам. Още повече, че съм ръководител на партия от ръководещата коалиция. Утре чакам опрощение от ръководителя на комисията Димитър Лазаров.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на НФСБ Валери Симеонов. "Този случай е забавен за мен, тъй като през 2017 година господин Гебрев пристигна при мен. Това не е прочут факт. Той ми се оплака, че страната го репресира и изиска подпомагане за една пратка, която беше замразена на пристанището в Бургас. Тогава ми описа историята си. Аз съм уверен, че той е токсичен от руснаците. Целта на отравянето е била да елеминират един от хората, които могат да закупят Дунарит. Отравянето на Гебрев е несъмнено. Човекът е бил с единия крайник в гроба. Гебрев става цел, тъй като измества Русия от пазари на оръжие и амуниции по целия свят. Един подобен образец е Индия - там Гебрев е изместил съвсем напълно съветската страна от пазара на оръжия. Сега той желае възобновяване на следствието, тъй като се е срещнал със случая "Скрипал " и е намерил прилики ", разкри Симеонов.

"За мен отравянето на Гебрев не е вест. Знам тези обстоятелства от 2017 година. Трябва да попитате някой от службите, за какво следствието не е доведено до край още 2015 година. Службите настояват, че са си свършили работата, само че съгласно мен не са. През 2017 година господин Гебрев пристигна да се оплаква от принуда на българската страна, а не да се оплаква, че е бил токсичен от непознати служби. Съвсем постоянна пратка му беше спряна и лицензът му беше замразен, тъй като беше разгласен за началник на проведена незаконна група от прокуратурата. Министерството на стопанската система замразява лицензи, само че не знам кой подрежда на Министерството на стопанската система да взима тези решения. Сделката на Гебрев беше изцяло законна и щеше да донесе доста дивиденти на България, само че беше спряна. Не желая да разясня повече, само че това е направено от хора, които не пазят национални ползи, а непознати. По умните фенове се сещат чии са тези непознати ползи и кой има интерес да в профил Гербев. Тогава не взех отношение, тъй като няколко дни след срещата ми с Гебрев, той се срещна персонално с премиера Бойко Борисов и му описа цялата си история ", приключи някогашният вицепремиер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР