Днес най-големият публичен холдинг и една от водещите независими финансови

...
Днес най-големият публичен холдинг и една от водещите независими финансови
Коментари Харесай

Официално: Еврохолд е новият собственик на ЧЕЗ

Днес най-големият обществен холдинг и една от водещите самостоятелни финансови и застрахователи групи в Югоизточна Европа Еврохолд България АД приключи придобиването на 7-те сдружения на ЧЕЗ Груп в България.

Сделката е най-голямата в енергийния бранш на страната за последните 17 години и една от огромните в района.

Тя е на стойност 335 млн. евро и се осъществя посредством Eastern European Electric Company (EEEC), която е 100% благосъстоятелност на " Еврохолд ".

С придобиването и консолидираното на активите на ЧЕЗ Груп, Еврохолд ще доставя услуги на повече от 7 милиона консуматори и ще има над 6000 чиновници в 11 страни в Централна, Източна и Югоизточна Европа (ЦИЮИЕ), както и от някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Eastern European Electric Company ще експлоатира и поддържа 24 971 км мрежа приблизително напрежение и 32 989 км мрежа ниско напрежение.

" Тази договорка подсигурява приток от над 500 милиона евро в българската стопанска система, в случай че пресметнем общата стойност на транзакцията, включително цената, идното наложително търгово предложение към миноритарните акционери в две от добитите компании и капиталовата стратегия на ЧЕЗ в България ", разяснява ръководителят на Надзорния съвет на Еврохолд България Асен Христов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР