Днес над страната ще преобладава облачно време. През деня на

...
Днес над страната ще преобладава облачно време. През деня на
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 30 септември

Днес над страната ще доминира облачно време. През деня тук-там, основно в Югоизточна България ще има превалявания. По-значителни разкъсвания на облачността ще има над северозападната част от страната. Ще продължи да духа до сдържан, в източните региони - мощен север-североизточен вятър. Минималните температури ще са най-вече сред 5° и 10°, а оптималните - сред 14° и 19°.
Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев.
Атмосферното налягане ще продължи постепенно да се намалява, само че ще остане по-високо от междинното за септември.
Над Черноморието ще е най-вече облачно и тук-там, основно по южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще продължи да духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 17-18°. Температурата на морската вода е към 20°. вълнението на морето ще бъде 4-5 бала. Над планините ще е облачно, по билата и мъгливо. На места, основно в Рило-Родопската област и Странджа ще превали дъжд, над 2000 метра - сняг. Ще духа сдържан вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра към 8°, на 2000 метра - към 2°.
През идващите три дни ще има повече слънце. В неделя забележителна ще остане облачността над югоизточните региони и там на обособени места ще превали слаб дъжд; в Източна България ще продължи да духа до сдържан североизточен вятър. Сутрин ще е студено, с минимални температури в по-голямата част от страната сред 4° и 9°, край морския бряг до 12-13°; на обособени места в котловините в Западна България ще се образува слана. Дневните температури ще се покачат още и във вторник оптималните ще са сред 20° и 25°.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР