Днес над страната ще има променлива, след обяд над източните

...
Днес над страната ще има променлива, след обяд над източните
Коментари Харесай

Опасно време: Предупреждение за силен вятър в почти цялата страна

Днес над страната ще има променлива, след обяд над източните и планинските региони забележителна облачност. Няма да има основни превалявания. Максималните температури ще са сред 21 и 26 градуса. Жълт код за мощен вятър със скорост тук-там до 14-19 м/с е разгласен в съвсем цялата страна. Единствено в София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Добрич, Варна, Бургас и Ямбол кодът е зелен и не се чакат съществени пориви. До вечерта на всички места ще утихне, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде по-високо от междинното за септември.
Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд по-често забележителна, само че без основни превалявания. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад, който до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са сред 24-26 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще е променлива, след обяд по-често забележителна, само че без основни превалявания. Ще духа мощен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 15 градуса, на 2000 метра - към 7 градуса.
В петък ще бъде слънчево с променлива облачност. Вятърът ще е най-вече слаб, в източните региони до сдържан. Ще остане относително хладно с преобладаващи оптимални температури сред 21 и 26 градуса.
В събота ще се затопли. Дневните температури ще доближат 24-29 градуса. По-късно денем от запад облачността ще стартира да се усилва, само че няма да има превалявания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР