Днес над източните райони на страната ще има по-съществени намаления

...
Днес над източните райони на страната ще има по-съществени намаления
Коментари Харесай

Времето днес: Облаци и дъжд на запад, почти до слънчево на изток

Днес над източните региони на страната ще има по-съществени понижения на облачността, тук-там до най-вече слънчево.
На запад ще доминира облачно време и основно в планинските региони още веднъж ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще е слаб, в Източна България - сдържан от север-североизток. Максималните температури ще са от 12° до 18°.
Най-високи – 18 градуса, ще са в Сандански и Благоевград, съгласно прогнозите на Национален институт по метеорология и хидрология. В Бургас температурата ще е 16 градуса, в София, Пловдив, Шумен, Силистра, Монтана – 14 градуса, във Варна и Ямбол – 15.
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна след обяд, когато още веднъж има нараснала възможност в обособени региони да превали слаб дъжд. Ще духа мощен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще останат без основна смяна: 14°-16°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.
Над планините в западната половина от страната ще доминира облачно време и още веднъж ще има слаби превалявания от дъжд, по най-високите елементи - от слаб сняг. На изток облачността ще намалее, над обособени региони и до най-вече слънчево.
Ще духа сдържан и мощен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра - към 4°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР