Днес над България ще бъде предимно слънчево. След обяд, главно

...
Днес над България ще бъде предимно слънчево. След обяд, главно
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 24 април

Днес над България ще бъде най-вече слънчево. След обяд, основно в планинските региони, ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще остане без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 17° и 22°. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток.
Максималните температури ще са 13° – 15°, близки до температурата на морската вода.
Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала
В планините ще бъде слънчево, след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще остане без превалявания. Ще духа сдържан вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра – към 4°.
През почивните дни ще бъде най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има в следобедните часове, по-значителни в неделя, когато тук-там, основно в планинските региони в югозападната половина от страната, ще превали слаб временен дъжд. В събота стоплянето ще продължи, ще бъде по-съществено - оптималните температури тук-там ще доближат, в обособени региони ще надвишават 25°. Отначало вятърът ще бъде от юг, бързо ще се обърне от запад-северозапад, в Дунавската низина - сдържан и в неделя и понеделник дневните температури едва ще се намалят, само че утринните ще са високи. В понеделник ще доминира слънчево време. Купеста облачност ще се развива след пладне, по-значителна основно над Рило-Родопската област, където ще превали временен дъжд. Преобладаващи минимални температури - сред 5° и 10°, оптимални - сред 19° и 24°, по-ниски ще остават по Черноморието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР