Днес на карловския площад Васил Левски“ се проведе церемония по

...
Днес на карловския площад Васил Левски“ се проведе церемония по
Коментари Харесай

Контингентът ни ще се включи в операцията на ЕС в Босна и Херцеговина „Алтеа“

Днес на карловския площад „ Васил Левски “ се организира гала по тържественото изпращане на български боен контингент за присъединяване в интервенцията на Европейския съюз /ЕС/ в Босна и Херцеговина „ Алтеа “ . В състава му влизат военнослужещи от 61-а механизирана бригада-Карлово и 110-и логистичен полк – Пловдив от Сухопътните войски, от Съвместното командване на силите и работа „ Военна полиция “.

„ В Босна и Херцеговина вие представяте България и Въоръжените сили. От вас се изисква зоркост, вземане предвид с ситуацията и прецизно осъществяване на всички общоприети оперативни процедури “, сподели в обръщението си към военнослужещите заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Михаил Попов и им пожела триумф.

На събитието участваха още командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков , командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов , командирът на 61-а Стрямска механизирана бригада бригаден военачалник Маргарит Михайлов , представители на локалната изпълнителна власт и карловци, прецизираха от пресцентъра на Министерството на защитата /МО/.

Генерал-майор Валери Цолов връчи на помощник-националния пълководец подполковник Пламен Стефанов документ за подготвеност на контингента за присъединяване в интервенцията на Европейски Съюз „ Алтеа “.

Молебен за здраве и благополучие беше отслужен от Негово Високоблагоговейнство отец Марко Тодоров – архиерейски наместник на Карловската духовна околия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР