Днес, на 5-ти юли в 08:41 ч. българско време, от

...
Днес, на 5-ти юли в 08:41 ч. българско време, от
Коментари Харесай

Успех: Петият полет от новия руски космодрум Восточний завърши с извеждането на 33 спътника в орбита!

Днес, на 5-ти юли в 08:41 ч. българско време, от новия съветски космодрум Восточний излетя ракетата-носител “Союз-2.1б ”. На борда на ракетата се намираше един главен метеорологичен сателит “Метеор-М ” №2-2, 29 спомагателни спътника за потребностите на Германия, Франция, Съединени американски щати, Израел, Англия, Швеция, Финландия, Тайланд, Еквадор, Чехия и Естония, както и още три научно-образователни съветски спътника по стандарта CubeSat.

Час след изстрелването Роскосмос удостовери, че “Метеор-М ” №2-2 е освободен сполучливо в целевата си орбита. Днешният триумф бе извънредно значим за галактическата стратегия на Русия, защото този метеоспътник ще размени изгубения през 2017-та година “Метеор-М ” №2-1. Напомням на читателите на блога, че тогава ракетата “Союз-2.1б ” аварира, тъй като техниците бяха не запомнили да настроят софтуера за полет от новия космодрум Восточний и вместо това се използваха старите програмни настройки за политане от Байконур. 

Няколко часа по-късно съветската галактическа организация заяви, че и вторичните спътници са били освободени в техните целеви позиции. За оптимално тъкмо и комфортно встъпление блокът “Фрегат ” е влезнал в три разнообразни орбити, съобразно задачите на апаратите. Първата орбита е слънчево-синхронна с височина 828 километра и надолнище 98.57 градуса, втората – с височина 580 километра и надолнище 97.7 градуса, третата – с височина 530 километра и надолнище 97.5 градуса. Всички апарати са се отделили сполучливо от “Фрегат ” и оттук нататък са под ръководството на техните оператори.

За повече информация: Роскосмос

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР