Днес, на 11 октомври, в 14:38 часа българско време, американските

...
Днес, на 11 октомври, в 14:38 часа българско време, американските
Коментари Харесай

Американските астронавти Ендрю Морган и Кристина Кук излязоха в открития космос на 2-рата от общо 10 планирани извънбордови дейности

Днес, на 11 октомври, в 14:38 часа българско време, американските астронавти Ендрю Морган и Кристина Кук излязоха на втората от общо 10 планувани “космически разходки ”, които са планувани за есента на тази година и които са отдадени на ремонта на Международната галактическа станция.

Продължава подмяната на остарелите никелово-водородни акумулатори на гредата “П6 ” и тяхната подмяна с по-нови литиево-йонни. Напомням на читателите, че на МКС има общо четири греди, обозначени като “П4 ”, “П6 ”, “С4 ” и “С6 ”. Всички те са изстреляни и инсталирани към станцията чрез американски галактически совалки. Гредите носят слънчевите панели, осигуряващи така нужната за орбиталния комплекс електрическа енергия.

По време на “космическите разходки ” през предходните месеци и години бе приключена подмяната на батериите на “С4 ” и “П4 ”. До края на октомври ще би трябвало да бъдат извършени общо пет извънбордови действия, в границите на които ще се подменят всички акумулатори на “П6 ”. Замяната на батериите на “С6 ” е планувано за средата на идната година.

С приключването на работата по “П6 ” през октомври, НАСА няма да даде отмора на астронавтите, а през ноември ще стартира нова серия от пет извънбордови действия. Те ще включват ремонта на научния уред “Алфа Магнитен Спектрометър ” – инструмент, който не е предопределен да се поправя в галактически условия. Ръководството на американската галактическа организация е създало сложни способи и тактики – това се обрисува да е най-сложната ремонтна активност в галактическото пространство от епохата, когато астронавтите на совалките ремонтираха телескопа “Хъбъл ”.

Наблюдавайте извънбордовата дейност в действително време на този линк.

Кадър от днешната “космическа разходка ”. Photo credit: NASA TV

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР