Днес музиката е в траур. От този свят на 62

...
Днес музиката е в траур. От този свят на 62
Коментари Харесай

Внезапно почина една от легендите на българската народна музика

Днес музиката е в печал. От този свят на 62 годишна възраст си отиде легендата Матьо Добрев. Българската национална музика се разделя с един от създаделите си, написа " Шоу ", представен от Блиц.

" Много рано ни напусна,приятелю. Имаше още доста музика да изсвириш и да топлиш нашите души! Ще останеш вечно в нашите сърца!Никога няма да забравим добрините ти! Обичаме те и сме сигурни,че ще бъдеш на по-добро място! ПОЧИВАЙ В МИР ", написа във " Facebook " певицата Катя Георгиева. 



Матьо Добрев е роден на 24 март 1957 година в Стралджа. Баща му е един от най-хубавите кавалджии, учил се е от „ класиците “ Драган Карапчански и Никола Ганчев.Матьо стартира да свири още от дете, съществено с музика стартира да се занимава при основаването на оркестър „ Стралджа “. На 12 години прави и първите си записи в радиото. Творческият му път се свързва с разнообразни групи и сформира. 

Известно време е бил преподавател по дудук в СМУ “Филип Кутев “ в Котел. Там той съществено работи с новото потомство музиканти. От 1996 година Матьо Добрев свири в оркестър „ Тракия “ на Иво Папазов – Ибряма. Участва и в забавната групировка „ Виртуозите на Тракия “, с която са поканени да вземат участие в Коледен концерт в Брюксел, проведен от Фондация „ Йехуди Менухин “.

Поклонението ще бъде на следващия ден (09.04.2019) в 13:00 часа в родният му град Стралджа.

" Петел " изрича съболезнования на околните и фамилията на Матьо Добрев.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР