Днес модерната диета се характеризира с липса на хранителни вещества,

...
Днес модерната диета се характеризира с липса на хранителни вещества,
Коментари Харесай

Забравете за тези храни, ако искате да сте здрави

Днес модерната диета се характеризира с липса на хранителни субстанции, спрямо диетата на нашите предшественици. Как по този начин? С напредването на технологиите по-голямата част от нашите храни са създадени след някакъв тип обработка. Като заети хора, ние започваме да разчитаме от ден на ден на бързите и замразените ястия.

Обикновено прекарваме по-малко време за подготовка и готвене с пресни храни. Дори ястията, които подготвяме в нашата кухня с всички комплицирани уреди, са значително лишени от хранителни субстанции и ензими, които телата ни по този начин жадуват.

Намаляване на киселинно-формиращи храни

По принцип, когато се ядат храни, които са " киселинно-формиращи ", те карат кръвта ни да стане по-киселинна.

Киселинната кръв пречи на организма да извършва своята функционалност за осъществяване на хранителни субстанции до всяка част от тялото ни. Тази кръв е гъста, с гъстата кръв е хазаин на безчет нездравословни организми (бактерии, вируси, паразити, дрожди и други С течение на времето тя стартира да провокира детоксикация на органите.

 Вредни храни

Кои са киселинно-образуващите храни?

Някои образци: скотски протеини, млечни артикули, пържени храни, готвени храни, модифицирани храни, мазни храни, медикаменти, брашно и захарни произведения (например сладкиши, торти, бисквити, понички и др.), изкуствени хранителни добавки (например емулгатори, оцветители, ароматизатори, консерванти, стабилизатори).

Растителните протеини са също киселинно-формиращи, само че се усвоява по-лесно спрямо животинските протеини.

Не слагаме клеймо да не се ядат тези храни, просто би трябвало да ги ядете в дребни количества и да наблегнете на алкално-формиращите храни (плодове, зеленчуци, растителни храни).

За да избегнете втвърдяване на кръвта, ще би трябвало да започнете да приемате 20% киселинни храни и 80% алкални храни, с цел да стартира да се справяте със здравословните си проблеми.

Пастьоризирано мляко и млечни артикули

 Вредни храни: Пастьоризирано мляко

Пастьоризираното мляко се получава при загряване на мляко на температури от 160 °C или по-висока. Това трансформира наличието на млечния протеин (казеин), който минава в неорганична форма и не може да бъде усвоен от организма.

Когато този протеин не може да бъде разграничен, отслабва имунната система, което води до алергии и доста други проблеми като астма, назална конгестия, кожен обрив, дихателни инфекции, по-високо равнище на холестерол в кръвта, нараснал риск от сърдечни болести и инсулт.

Пастьоризацията унищожава ензими, понижава наличие на витамини, унищожава витамините В12 и витамин В6, убива потребните бактерии, предизвиква патогените и се свързава с алергии, повишение на риска от кариес, колики при кърмачета, растежни проблеми при децата, остеопороза, артрит, болест на сърцето и рак.

Сода - Газирани питиета

Ако постоянно пиете сода или газирани питиета, ще си извършите огромна услуга, в случай че ги премахнете от диетата си - колкото по-скоро, толкоз по-добре. Содата/газираните напиткаи съдържат до 15 чаени лъжички захар, 150 празни калории, 30 до 55 мг кофеин и са заредена с нездравословни изкуствени хранителни оцветители, аромати и консерванти. Всичко това, само че с нулева хранителна стойност.

Някои безалкохолни питиета са " маскирани " като диетична сода, където се прибавят рискови подсладители като аспартам. Множество странични резултати върху здравето са свързани с поглъщането на аспартам, в това число мозъчни увреждания, диабет, прочувствени разстройства, понижено зрение, звук в ушите, загуба на паметта, сърцетуптене, зной и още доста други. Този къс лист следва да бъде задоволителен, с цел да ви покаже заплахата на тази съставна част в диетичната сода.

Захар

 Вредни храни: Захар

Човешките тела са проектирани да работят с въглехидрати, които са източник на нашата сила. Ние изпълняваме тази нужда, като употребяват комплицирани въглехидрати от храни като пълнозърнести храни, зеленчуци, фасул или леща, или елементарни въглехидрати като от плодове. Рафинираната захар е смъртоносна за консумация от индивида, тъй като тя е бил изпразнена от своите витални сили, витамини и минерали, което я прави " празна ".

Концентрирана захар във форма на бяла захар, кафява захар, глюкоза, мед и сироп, предизвикват бързо повишение на равнищата на кръвната захар, в случай че се употребяват. Ако тази захар не се изисква от някои орган, тя се подава за " предпазване " като мазнини.

Тези съсредоточени захари са съвсем напълно лишени от потребни хранителни субстанции. Когато равнището на кръвната захар се покачва, панкреасът отделя инсулин в кръвния поток. Инсулинът е хормон, който оказва помощ за контролиране на равнището на кръвната захар. Когато консумираме храна, която отделя захар в кръвта бързо (има висок гликемичен индекс), нашето тяло реагира с нарастването на кръвната захар, като създава повече инсулин, в сравнение с е належащо.

В резултат на това глюкозата в кръвта пада прекалено много в границите на къс интервал от време, карайки ви да се чувствате гладни още веднъж. С течение на времето тези нараствания и спад в равнището на инсулин ще доведат до понижаване на способността на организма да реагира към инсулин, развиването на положението, наречено инсулинова устойчивост.

Когато това се случи, остава непрекъснато високо равнище на глюкоза в кръвоносната система. Панкреасът реагира, като създава от ден на ден и повече инсулин, с цел да се опита да поддържа равнището на кръвната захар, до момента в който доближи до миг и към този момент не може да го поддържа повече. Това положение е обвързвано с директно увреждане на клетките и може да докара до доста тежки дълготрайни вреди на организма.

Някои от най-честите здравословни проблеми които са известни, че са свързани с това положение, са бодърствуване, затлъстяване, диабет вид II, поликистоза - заболяване на яйчниците, сърдечно-съдови болести, високо кръвно налягане и хормоните свързани с раковите болести.

Не се заблуждавайте и не използвайте изкуствени подсладители. Те най-често съдържат аспартам, които е даже по-смъртоносен от захарта в храните. Растителната захар, наречена стевия, е доста по-здравословна опция.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР